Ga naar Content

Na 3 keer goud ook eigen lied voor Irene Schouten: 'Tekst zat meteen in mijn hoofd'

Lang hoefde zanger Jeff Oud niet na te denken, toen hij werd gevraagd om een speciaal lied voor drievoudig olympisch kampioen Irene Schouten te schrijven. De ode voor de succesvolle schaatsster - toepasselijk genaamd 'Irene' - was snel geboren.  "Ik hoef hier niet beter van te worden. Een goedkeurend knikje is genoeg."

Zanger Jeff Oud brengt een ode aan Irene Schouten - NH Nieuws

Hoewel Jeffrey Oud in het dagelijks leven een autopoetsbedrijf runt, is hij al jarenlang actief in de muziek. Als zanger en drummer, solo of in bands als Brooklyn, Lost & Found en The Family Tree. Vier jaar geleden, na de bronzen plak op de vorige Spelen, trad hij al voor Schouten op. Nu schakelde de initiatiefnemers van de huldiging hem opnieuw in.

Net als al zijn dorpsgenoten heeft Oud genoten van Schouten. "Zij heeft echt iets unieks gepresteerd. Toen ik werd gevraagd om een speciaal lied voor en over Irene te maken, was ik meteen enthousiast. Dat maakt mij wel trots. Ik ben eigenlijk enkele jaren geleden gestopt als solo-artiest, maar hiervoor maak ik graag een uitzondering."

Tino Martin

De Wervershover (48) maakte een bewerking op het bekende nummer 'Zij weet het', van Tino Martin. De tekst was zo bedacht. "Ik had het meteen in mijn hoofd. Nog voordat ik het had opgeschreven. Zo werkt het vaak. Als de tekst te lang uitblijft, is het niet goed genoeg."

Binnen drie uur was het nummer opgenomen, in de studio van zijn neef en producer Cas. "Het nummer beschrijft niet alleen het succes, maar ook de weg er naartoe. Dit was al 20 jaar haar droom. En het zijn echt niet allemaal fantastische jaren geweest. Dat komt allemaal terug in het nummer."

Tekst gaat verder. 

De zanger heeft genoten van Schouten - Foto: NH Nieuws/Michiel Baas

Drie gouden medailles had ze al, nu heeft Schouten dus ook een eigen liedje. Komende vrijdag beleeft het lied 'Irene' haar vuurdoop, tijdens de huldiging in Wervershoof. "Best spannend", vindt Oud. "Omdat zij het dan zelf te horen krijgt, maar ook haar familie."

'Irene' op Spotify?

Omdat de creatie van Oud op veel enthousiasme kan rekenen, wordt geprobeerd het nummer op Spotify te krijgen. De zanger heeft de rechthebbenden van het origineel om toestemming gevraagd. "Ik ga ervan uit dat het lukt."

Oud vervolgt: "Ik hoef er zelf niet beter van te worden. Ik heb mijn eigen werk. Maar ik ben er wel trots op dat ik hiervoor ben gevraagd. Ik heb natuurlijk de mazzel dat we uit hetzelfde dorp komen. Want ik denk dat een bekende zanger dit ook graag had gedaan. Wat ik hoop? Dat Irene en haar familie ervan kunnen genieten."

Met een knipoog: "Een goedkeurend knikje is al voldoende."

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]