Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

De Peiling: ik ben bang voor een Derde Wereldoorlog

22 februari 2022, 12.40 uur · Aangepast 22 februari 2022, 14.29 uur · Door Lotte Notenboom

Nu Rusland een "vredesmissie" naar delen van Oekraïne heeft gestuurd, lopen de spanningen in Oost-Europa op. Premier Rutte heeft in een reactie op de gebeurtenissen gezegd dat er sowieso sancties tegen Rusland zullen komen. Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid in Europa, omdat escalaties zouden kunnen leiden tot een internationaal conflict. Daarom luidt de stelling: "Ik ben bang voor een Derde Wereldoorlog". 

Adobe Stock
De Russische president Poetin heeft besloten de seperatistenrepublieken Donetsk en Loegansk in het Oosten van Oekraïne te erkennen. Dinsdagochtend rolden de eerste tanks de regio's binnen. Volgens Poetin is er sprake van een vredesmissie. Het Westen ziet dat anders. Premier Rutte noemt het erkennen van de regio's een 'directe schending' van de soevereiniteit. 

Wat vind jij?

Oekraïners in Amsterdam beleven momenteel heftige dagen. De geopolitieke spanningen leveren veel onzekerheid op. Hoe zit dat bij jou? Maak jij je zorgen over de situatie in Oost-Europa? Of vind je het een ver-van-mijn-bed-show? 

Op NH Radio hoor je De Peiling tussen 16:00 en 17:00 uur tijdens Spitstijd.
Bel of Whatsapp 088-8505152 als je mee wilt praten. Online reageren doe je op de Facebookpagina van NH Nieuws. Geen Facebook maar wel een mening? Mail dan naar [email protected].