Ga naar Content

Gooise huizen worden duurder: Blaricum breekt zelfs 'miljoenengrens', Laren net niet

De huizen in 't Gooi worden duurder en duurder. Blaricum heeft afgelopen jaar zelfs een record verbroken. Daar doorbrak de gemiddelde koopsom van huizen het afgelopen jaar zelfs de magische grens van een miljoen euro. Laren bleef er net onder. 

Foto: Wikiportret.nl/Jeroen Stoop

Van de hele regio springen de Blaricumse verkoopprijzen er het meest bovenuit. De gemiddelde koopsom lag er het afgelopen jaar op 1.067.258 euro, meer dan een kwart hoger dan een jaar eerder.

Geen enkele andere Nederlandse gemeente kan daar aan tippen. Alleen Bloemendaal breekt de 'miljoenengrens' ook, maar komt net wat lager dan Blaricum en zag de verkoopprijzen van huizen ook minder hard stijgen. 

Laren ook fors duurder

Laren zag de huizenprijzen het afgelopen jaar ook hard stijgen. Het dorp doorbreekt de miljoenengrens maar net niet. Een huis wisselde afgelopen jaar voor 989.352 euro van eigenaar, ook een kwart meer dan een jaar eerder. 

Bekijk hier de gemiddelde verkoopprijs van een huis in jouw gemeente: 

Betaalbare huizen

Door de hoge gemiddelde huizenprijzen van afgelopen jaar lijkt het er misschien op dat er in Blaricum en Laren helemaal geen betaalbare huizen te vinden zijn. Dat is niet zo, leert een snel rondje op verkoopsites. 

Toegegeven: het zijn er niet heel veel, maar in Blaricum vind je als 'duurste gemeente van Nederland' best nog wat betaalbare huizen. Zo koop je er voor net wat meer dan drie ton een ruime maisonette en een kleiner starterappartementje staat er nu te koop voor onder de twee ton.

Als je in Laren naar betaalbare huizen zoekt, wordt het al lastiger. Voor het goedkoopste huis dat nu te koop staat en nog niet verkocht is - een rijtjeshuis - wordt 595.000 euro gevraagd.

Andere gemeenten

Ook voor de andere Gooise gemeenten stegen de gemiddelde verkoopprijzen het afgelopen jaar, maar wel een stuk minder hard dan in Blaricum en Laren. Voor Gooise Meren steeg de gemiddelde verkoopprijs naar ongeveer 650.000 euro, voor Wijdemeren naar net wat meer dan 600.000 euro. 

Van de hele regio is Weesp relatief de goedkoopste gemeente gebleven. De gemiddelde verkoopprijs steeg daar het afgelopen jaar ook amper. De gemiddelde verkoopprijs was er het afgelopen jaar ongeveer 435.000 euro, slechts een kleine 20.000 euro meer dan een jaar eerder. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]