Ga naar Content

Kunstenares ziet dak van 'haar' stationstorentje wegwaaien, maar kan opgelucht ademhalen

Er was heel even paniek gisteren toen er dakplaten van het Hilversumse stationsgebouw dreigden te waaien. Toch lijkt de schade rondom het 'torentje' op het station mee te vallen. Dat blijkt na een korte inspectie van de schade. Dat is niet alleen een opluchting voor de eigenaar van het gebouw, maar ook voor kunstenares Tamar Frank.

Foto: NH Nieuws / Mark Arents & Inter Visual Studio / Casper Bunschoten

Lichtkunstenares Tamar Frank plaatste jaren terug led-verlichting in de toren om zo een herkenningspunt voor Hilversum te maken. Even sloeg gisteren de schrik om haar hart toen ze hoorde dat de platen op het torentje los waren geraakt door de storm. Alle alarmbellen gingen af toen ze hoorde dat de wind flinke schade aan het aanrichten was op 'haar' torentje. 

Vandaag reageert ze uiteindelijk opgelucht. "Ik woon hier om de hoek en zag het dus gebeuren, maar ik zag gelukkig ook dat al het licht nog werkte", vertelt ze. 

Alarm op losse dakplaten

Het treinverkeer rond Hilversum lag zondag uren plat vanwege de los waaiende dakplaten bovenop het stationsgebouw. De brandweer moest er met een speciaal team aan te pas komen om de situatie veilig te stellen. 

Na kort overleg mocht Tamar Frank vanochtend - de ochtend na de storm - kort kijken naar de staat van haar lichtkunst in de toren. "Er is wel wat waterschade en water gaat natuurlijk niet goed met elektriciteit, maar alles lijkt nog te werken", vertelt ze. 

Lees ook

Dakplaten knallen tegen het raam

De medewerkers van Transdev, het vervoersbedrijf dat momenteel in het kantoor onder het torentje zit, lieten de kunstenares nog een filmpje zien.

"Je ziet hoe de dakplaten tegen het raam aan knallen. Gelukkig zijn die niet gesprongen", reageert Frank opgelucht.

Bekijk hieronder hoe de schade er van binnenuit het torentje uitzag.

Torentje op station Hilversum tijdens storm Franklin - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]