Ga naar Content

Gezocht: de nieuwe molenaar van Wieringerwaard: "Het is een hele leuke hobby"

Korenmolen De Hoop in Wieringerwaard is op zoek naar versterking. Het wordt voor de huidige drie vrijwilligers namelijk steeds lastiger om de molen wekelijks te laten draaien en de klusjes in en rondom de molen uit te voeren. 

Foto: NH Nieuws

De liefde voor molens zit bij Kees in het bloed en hij is dan ook al jaren molenaar bij verschillende molens. Hij laat de molen samen met zijn collega's wekelijks draaien en zorgt ervoor dat de molen, ondanks zijn leeftijd, in goede staat verkeert. Ook maalt de molen tarwe om tot meel en dat wordt verkocht. "Ons pannenkoekenmeel is erg populair", vertelt Kees. 

Het is voor de molen erg belangrijk dat hij elke week van het slot gaat en in beweging is. Maar daar is op dit moment extra mankracht voor nodig. "Het is een hele leuke hobby", aldus Kees. Daarom hoopt hij dat iemand in de buurt zich geroepen voelt om molenaar te worden en zich wil aansluiten bij het huidige clubje.  

Zelfgemalen pannenkoekenmix - Foto: NH Nieuws

Opleiding volgen 

Maar molenaar word je niet zomaar. De molen heeft een speciale handleiding en daarom moeten toekomstige molenaars eerst een tweejarige opleiding volgen. "Een keer in de twee weken wordt er een dag praktijk en theorie gegeven", vertelt Kees, die zelf ook molenaars opleidt. Volgens Kees is dat ook erg belangrijk, omdat de mechanisatie van de molen voor buitenstaanders ingewikkeld kan zijn.

Tekst gaat door na de video. 

Nieuwe vrijwilliger gezocht voor molen De Hoop in Wieringerwaard - NH Nieuws

Kees zoekt dus een nieuwe molenaar die geen klap van de molen heeft gehad, maar zin heeft om zijn of haar handen uit de mouwen te steken. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen of langskomen bij de molen aan de Molenweg in Wieringerwaard. 

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]