Start van hoofdcontent

Sport

nl
V

Piloot Ivo de Bruin eindigt op Olympische Spelen in viermansbob als 26e

20 februari 2022, 13.13 uur · Door Stephan Brandhorst

Ivo de Bruin heeft op de Olympische Spelen niet voor een verrassing kunnen zorgen. De 35-jarige bobsleeër uit Uithoorn strandde na drie runs in de viermansbob als 26e.

Ivo de Bruin in de viermansbob - Orange Pictures

In de derde run noteerde De Bruin in het Yanquin National Sliding Centre 1.00,08. Dat was de langzaamste tijd van alle drie de runs. Daardoor kon het team, met als renners Jelen Franjic, Janko Francjic en Dennis Veenker, niet doordringen tot de top twintig. Alleen de beste twintig viermansbobs gingen door en dus was het avontuur na drie runs voorbij.

Het was voor De Bruin de eerste deelname aan de Olympische Spelen. De piloot kwalificeerde zich aanvankelijk niet volgens de normen van NOC*NSF, maar werd toch door de bobsleebond voorgedragen voor de viermansbob. Eerder deze week werd hij in de tweemansbob 23e met remmer Jelen Franjic .

Coach

De Bruin zal bij de volgende Olympische Spelen niet meer als piloot in de bobslee zitten. "We hebben sterke getalenteerde jongeren en gaan misschien een paar dames vinden die er wel kunnen staan. Ik zou het mooi vinden als we er bij zitten. Dat zou prachtig zijn voor het Nederlandse bobsleeën", zo liet hij weten.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]