Ga naar Content

Huiveringwekkende beelden van de AZ-kroeg: zo slaan hooligans de boel kort en klein

Keihard geschreeuw en heel veel glasgerinkel: het ging er hard aan toe bij de bestorming van een café op het Alkmaarse Scharlo gisteravond. Dat is te zien op beelden. De kroeg met daarin AZ-supporters werd kort en klein geslagen door hooligans, mogelijk van de Rotterdamse voetbalclub Feyenoord. De café-eigenaar doet aangifte. 

Eeerste beelden: hooligans voor het Alkmaarse voetbalcafé - NH Nieuws

Dat meldt een woordvoerder van de politie aan NH Nieuws. Voor de vernielingen heeft de politie nog niemand kunnen arresteren. Wel is duidelijk dat het gaat om hooligans, in het donker gekleed en bijna niet herkenbaar. 

In één van de video's hoor je duidelijk 'Rotterdam Hooligans' en ook op verschillende sociale media wordt de link gelegd met aanhangers van Feyenoord. "Ook wij krijgen die signalen en nemen dit mee in het onderzoek", zegt de woordvoerder daarover. 

Fietsen en meubelstukken door café

De bestorming van het café was gisteravond rond 20.00 uur, vlak voordat AZ enkele kilometers verderop aftrapte voor de wedstrijd tegen Heracles. De grootte van de groep wordt geschat op zo'n vijftig man: ze gooiden de ramen stuk met fietsen en er vlogen meubelstukken door het café.

Op onderstaande videobeelden is te zien hoe de hooligans al schreeuwend en tierend het café binnenstormen. Na afloop is ook een deel van de schade goed te zien. Tekst gaat door onder de video.

Binnen is de schade na de bestorming ook flink - NH Nieuws

In de omgeving van de kroeg, bij de Geestersingel, zijn wel een paar auto's stilgezet door de politie. Volgens bronnen zat daar ook een aantal van de daders bij. Toch is er niemand opgepakt, waarom niet?

Politiewoordvoerder Erwin Sintenie verwijst naar de bovenstaande beelden: "Je ziet hoe ze gekleed zijn, zou jij ze herkennen?" Hij legt uit dat op dit moment wordt onderzocht of er personen kunnen worden gelinkt aan de gepleegde strafbare feiten in het café. 

Verdachte bekend 

"We kunnen niet als een schot hagel allemaal mensen van straat halen, alleen maar omdat ze bijvoorbeeld uit een andere stad komen. Van alle mensen die we hebben staande gehouden weten we de identiteit, we weten wie ze zijn. Uiteraard staan wij daarover ook in contact met coördinatoren van supportersverenigingen."

De beelden op de socials worden meegenomen in het onderzoek, maar er hangen ook camera's rondom de kroeg. De eigenaar van het café doet aangifte bij de politie. Hij liet gisteren al aan NH Nieuws weten dat er niemand gewond is geraakt. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]