Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Voorzichtig AZ houdt tegen Heracles de rem erop in tegenvallende winstpartij

19 februari 2022, 22.29 uur · Aangepast 19 februari 2022, 23.06 uur · Door Stephan Brandhorst

Gezien het spelbeeld had Heracles Almelo vrij weinig te vertellen tegen AZ, maar voor de aanwezige fans in Alkmaar bleef het nog lang spannend. De ploeg van trainer Pascal Jansen weigerde het duel met de Almeloërs in het slot te gooien. Toch was de marge van één genoeg voor de 2-1 overwinning. 

Tijjani Reijnders zet AZ op voorsprong - Pro Shots / Erik Pasman

AZ had in eigen huis vrij weinig te vrezen voor Heracles. De ploeg van trainer Frank Wormuth kwam als een mak schaap voor de dag in Alkmaar en liet het initiatief volledig aan de Alkmaarders. Als logisch gevolg daarvan schoot Tijjani Reijnders AZ op voorsprong. De middenvelder, die de geschorste Fredrik Midtsjø verving, roste een afvallende bal uit een corner snoeihard tegen de touwen: 1-0.

Uit het niets

Het balbezit van AZ liep op richting de zeventig procent, maar opvallend genoeg leverde dat geen legio aan kansen op. Uit het niets kwam Heracles drie minuten voor rust op gelijke hoogte. Na een fraaie actie van Bilal Basacikoglu kopte Michael Laursen hard raak uit een afgemeten voorzet van de linkerkant: 1-1. 

Direct na rust stelde AZ orde op zaken. Een aanval over de rechterkant werd drie minuten na rust binnengewerkt door Vangelis Pavlidis. De Griekse spits tekende daarmee voor zijn tiende seizoenstreffer in de eredivisie.

Jesper Karlsson-show

Wat volgde was een grote Jesper Karlsson-show. De Zweed strooide met hakjes, voorzetten achter het standbeen en zag een volley net naast gaan. Verder dan een kans voor Karlsson en Pavlidis kwam AZ echter niet. De thuisploeg kreeg het niet voor mekaar om het duel te beslissen, waardoor de wedstrijd tot het einde spannend bleef. Echter wist Heracles geen kans meer te creeëren. Op die manier kon AZ de 2-1 voorsprong over de streep trekken.

AZ blijft door de overwinning voor de zeventiende wedstrijd op rij ongeslagen. De Alkmaarders staan nu vierde met 45 punten. Volgende week zondag om 12.15 uur staat de topper tegen Feyenoord op het programma met als directe inzet de strijd om de derde plaats.

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos (Beukema/14), Martins Indi, Wijndal; Clasie, Reijnders (Witry/83), De Wit; Evjen (Sowah/83), Pavlidis (Aboukhlal/75), Karlsson

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]