Start van hoofdcontent

ALKMAAR

nl

Groep van 40 'hooligans' slaat AZ-stamkroeg kort en klein: "Barkrukken vlogen door de tent"

19 februari 2022, 22.24 uur · Aangepast 20 februari 2022, 01.00 uur · Door Maaike Polder

Bij een café op het Scharlo in Alkmaar zijn vanavond zware vernielingen aangericht. Op dat moment zaten er supporters van AZ binnen, maar ook andere gasten. De politie spreekt van een groep van minimaal veertig man die 'de boel kort en klein heeft geslagen' en dat er 'stoelen en tafels zijn gegooid'. De woordvoerder meldt dat er nog niemand is opgepakt. 

Foto: AZ cafe alkmaar scharloo ramen - Inter Visual Studio

Meerdere bronnen vertellen aan NH Nieuws dat hooligans van een andere voetbalclub verantwoordelijk zijn voor de vernielingen. Dit wordt ook op sociale media gesuggereerd. De politie kon dit niet bevestigen en is een onderzoek gestart.

De vernielingen gebeurden rond 20.00 uur, nog voor de start van de thuiswedstrijd van de Alkmaarse club tegen Heracles. De eigenaar van het café bevestigt aan NH Nieuws dat er op dat moment een paar AZ-fans binnen zitten. Hij laat weten dat er niemand gewond is geraakt, maar wil verder niet reageren.

Een woordvoerder van de politie vertelt dat er een melding binnenkwam van tientallen mensen die alle ramen aan de voorkant ingooiden en er fietsen en meubilair vlogen door het café.

'Barkrukken door de tent'

"Ze waren met veertig tot vijftig man en hebben de boel kort en klein geslagen, barkrukken gingen door de tent." Als de agenten aankomen is de groep al vertrokken.

De buurt is doorzocht en er zijn meerdere auto's stilgezet op bijvoorbeeld de Geestersingel. De inzittenden moesten zichzelf identificeren. Dit heeft tot nu toe nog niet geresulteerd in arrestaties, aldus de politie.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]