Start van hoofdcontent

West-Friesland

nl

Rondrit door het dorp en fanfare: zo huldigt Wervershoof Irene Schouten

19 februari 2022, 16.30 uur · Aangepast 25 februari 2022, 11.12 uur · Door Christian Olijve

Wervershoof gaat olympisch kampioen Irene Schouten huldigen met onder andere een rondrit door het dorp en een fanfare. Schouten won in Peking drie gouden medailles en een bronzen, en dus staat haar een mooi onthaal te wachten.

Irene Schouten met de gouden plak op de Olympische Spelen - Orange Pictures

Op vrijdag 25 februari vindt de huldiging plaats. Het programma begint om 16.45 op het Raadhuisplein met een bordesscène en een optreden van de fanfare.

Om 17.00 uur krijgt Schouten een rondrit door het dorp en om 18.00 uur komt ze aan in sportcentrum De Dars, waar ze wordt gehuldigd. Tot slot is er om 19.15 uur nog een optreden van de band Alice Springs en DJ Jacco Deen. 

De entree is gratis en iedereen is welkom, zo laat de organisatie weten. In overleg met de gemeente is besloten dat een QR-code niet nodig is. Ook een zelftest doen, is niet nodig.

Niet op de foto

Op de foto gaan met Schouten zit er voorlopig nog even niet in. De topsporter staat binnenkort aan de start van het WK Allround in Hamar, en kan zich dus geen coronabesmetting permitteren. 

De gemeente Drechterland vraagt de inwoners van Hoogkarspel, waar Irene woont, om maandag 21 februari de vlag uit te hangen. Die dag komt ze thuis en zo willen ze laten zien dat het dorp trots op haar is.  

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op via [email protected] of app ons via 06-23405405
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]