Ga naar Content

Omgevallen bomen en afgebroken takken door storm opgeruimd in Haarlem: "Valt mee"

Meerdere teams van Spaarnelanden reden vanmorgen door Haarlem om wegen en fietspaden vrij te maken van omgevallen bomen en afgebroken takken door storm Eunice. Volgens Ugur Topcinar, die al 25 jaar voor het bedrijf werkt, valt het mee hoeveel er op de weg lag. "De brandweer heeft al een hoop gedaan."

Spaarnelanden aan het werk de ochtend na storm Eunice - Foto: NH Nieuws / Kimberley Luske

Als schouwer reed Topcinar al in de vroege uurtjes door Schalkwijk om de onveilige situaties in kaart te brengen. "Onze absolute prioriteit is zorgen dat iedereen veilig de weg op kan. De takken en stammen die langs de weg liggen, maar geen direct gevaar opleveren, ruimen we later op. Eerst moeten we zorgen dat de paden en wegen schoon zijn."

"De brandweer heeft al een hoop opgeruimd vannacht"

ugur topcinar, spaarnelanden

Door storm Eunice zijn er in de stad gister en vannacht meerdere bomen omgewaaid, maar volgens Topcinar valt het deze ochtend toch mee. "De brandweer en andere calamiteitendiensten hebben flink opgeruimd vannacht." Kleine takken en bomen konden de teams van Spaarnelanden zelf van de weg halen. Voor de grote stammen zijn machines nodig, daarvoor werden aannemers ingehuurd.

Tekst loopt door onder de video.

Ugur en Mustafa maken de wegen weer begaanbaar - NH Nieuws / Kimberley Luske

"Wij rijden door de wijken, sturen de locaties door als we wat zien en dan weten de aannemers precies waar ze heen moeten", aldus Topcinar. "Op die manier proberen we alles zo snel mogelijk weer begaanbaar te maken. Na het weekend beginnen de  opruimwerkzaamheden. Dan wordt alles wat wij nu veilig opstapelen opgehaald."

Het hout wordt volgens Topcinar gerecycled nadat het door het bedrijf is opgehaald. "Dan maken we er bijvoorbeeld snippers van voor snipperpaden. En de dikke stammen gebruiken we ook weleens als barrière."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]