Ga naar Content

Eunice wordt krachtiger dan Dudley: windsnelheden tot 120 km/u verwacht

Storm Dudley is net uit ons land vertrokken, maar een nieuwe, nog krachtigere storm klopt al bijna op de deur: Eunice. Meteorologen verwachten dat die storm krachtiger zal zijn en mogelijk in de stad voor meer problemen zal zorgen. Eunice komt morgenmiddag aan in Nederland.

Foto:

Volgens Weeronline krijgt de regio Amsterdam vanaf morgen aan het begin van de middag te maken met de storm, die tussen 16.00 uur en 19.00 uur op zijn hoogtepunt zal zijn. Dan bereikt de storm zelfs een kracht van 9 op de schaal van Beaufort en snelheden tussen de 100 en 120 kilometer per uur. Dat is een stuk krachtiger dan Dudley: bij die storm werden snelheden tussen de 70 en 90 kilometer per uur gemeten.

Dudley zorgde niet voor grote problemen in de stad. Vanwege de storm roept de gemeente op om vandaag geen grof vuil en los karton op straat te zetten. De NS zet uit voorzorg morgen vanaf 14.00 uur geen treinen in. De GGD heeft aangekondigd dat alle test- en vaccinatielocaties in de stad vanaf 13.00 uur gesloten zullen zijn.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]