Ga naar Content

Storm zorgt voor oplettende zeilers en gesloten locaties

Storm Eunice raast door het land en ook in Zaanstreek-Waterland gaat het flink te keer. Zo is in de jachthaven van Monnickendam te zien hoe bootjes tegen elkaar aan kletteren en moeten eigenaren hun zeilboot goed vastleggen. Of storm Eunice voor net zulke woeste golven zorgt als storm Corrie, dat zal vandaag blijken. 

Zeiler Maup Kok controleert zijn boot - Foto: NH Nieuws / Michel Gijselhart

Zeiler Maup Kok maakt zich niet zo druk. "Het zeil is hier speciaal voor gemaakt", vertelt hij aan NH Nieuws. "Ik heb het nou al meer dan 25 jaar dat zeil, als het goed past en het zit er goed op, dan slijt het ook niet hard."

Kok heeft al wel al eerder schade door een storm gehad, maar dat was wel ergens anders. "Toen kwam het water heel hoog en raakte het touw los." De havenmeesters waren gisteren aan het controleren, toen viel het allemaal wel mee. "Bij losliggende boten waarschuwen we de eigenaar", aldus een havenmeester.

Of storm Eunice voor schade zal zorgen, dat moet nog blijken. De bomenkap aan de N246 gaat in ieder geval, ondanks de harde windstoten, gewoon door. Storm Dudly zorgde gisteren voor minder treinen tussen Amsterdam en Alkmaar. Ook vandaag is het verstandig om het reisadvies voor vertrek nogmaals te bekijken.

Test- en priklocaties gesloten, musea dicht

Mensen die nog een vaccinatie willen halen of een test willen doen moeten even wachten tot een later moment. De locaties van de GGD die al open waren vandaag zijn inmiddels gesloten.

Ook alle museumlocaties van het Zaans Museum zijn gesloten, dat werd via Twitter bekendgemaakt. 

Tijdens storm Corrie waagde Nico zich in de woeste golven. NH Nieuws maakte daar onderstaande beelden van.

Nico surft op woeste golven van storm Corrie - NH Nieuws / Mischa Korzec

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]