Ga naar Content

Omstreden bedrijf The Padellers krijgt groen licht voor aanleg padelbanen in Zwaag

Het broeit al drie weken, maar nu is het dan zover. De gemeente Hoorn heeft groen licht gegeven voor de vestiging van een padelcentrum aan de Marowijne in Zwaag. Tot ergernis van de politiek en tennisverenigingen in Hoorn.

Foto ter illustratie - Foto: Adobe Stock

Vorige maand dient het bedrijf van ondernemer Bas Smit bij de gemeente Hoorn een vergunningsaanvraag in voor een padellocatie. Tot ergernis van de lokale fractie Fractie Tonnaer en tennisverenigingen in Hoorn, die ook druk bezig zijn met plannen voor padelbanen. 

Padel is een mix tussen tennis en squash, en een van de snelst groeiende sporten in Nederland. Het is dan ook zeer populair. Bij indoorhallen en tennis- en sportverenigingen schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. In 2015 telt Nederland nog maar 23 padellocaties, nu gaat de teller over de 200 locaties heen. 

Niet meewerken 

Raadslid Roger Tonnaer van Fractie Tonnaer adviseert het college om niet mee te werken. "Er is een tekort aan bedrijfspanden en bouwkavels", zegt hij. Volgens hem heeft Sportcentrum Hoorn al zeven padelbanen, en hebben tennisverenigingen de Hulk, Juliana en Swaegh plannen om zonder subsidie hun tennispark uit te breiden met padelbanen. Ze zijn bang om nieuwe leden mis te lopen en dat hun investering nu mogelijk te weinig zal opleveren, zo tekent het NHD op. "Voor tennisverenigingen is de uitbreiding met padelbanen van vitaal belang."

Sein op groen

Ondanks de zorgen en protesten heeft de gemeente Hoorn het sein voor de komst van een padellocatie in Zwaag alsnog op groen gezet. "We begrijpen deze zorgen, maar er is geen vergunning nodig voor wat betreft het vestigen van het bedrijf zelf omdat het binnen het bestemmingsplan past", aldus een gemeentewoordvoerder. Wel moet het bedrijf nog een horecavergunning aanvragen. De locatie zal bestaan uit zes padelbanen in een bedrijfspand aan de Marowijne, waar voorheen Office Center Hoorn zat.

Nu de vergunning is goedgekeurd, wordt het bedrijfspand omgetoverd tot een padellocatie. "Het streven is om komende zomer open te gaan", vertelde een locatiemanager van The Padellers eerder tegen NH Nieuws.

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke Westfriese nieuwsredactie

Samenwerking NH en WEEFF

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit West-Friesland. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📧 Stuur ons jouw tips op naar [email protected] 
✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]