Ga naar Content

Irene Schouten uitgeschakeld met achtervolgingsploeg; strijd om brons resteert

Het is Irene Schouten niet gelukt om samen met Antoinette de Jong en Ireen Wüst de finale te bereiken van de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen. Het trio verloor in een rechtstreeks duel de halve finale van Canada en mag zich daarom later vandaag gaan opmaken voor de strijd om het brons. 

Teleurstelling bij het Nederlandse trio Wüst, De Jong en Irene Schouten (r) - Foto: Orange Pictures/ Douwe Bijlsma

Het drietal nam na de eerste ronde een voorsprong, maar gaf deze in het restant van de rit uit handen. Irene Schouten was de slotrijdster en kon de achterstand niet meer goed maken. 

Canada, met Blondin, Maltais en Weidemann in de baan, was uiteindelijk op de finish ruim een seconde sneller dan Nederland. Canada gaat nu strijden voor het goud tegen Japan. Rusland is de tegenstander van Nederland om het brons.

Gouden medailles

Het betekent dat de Hoogkarspelse vandaag niet haar derde gouden medaille zal gaan halen. Schouten behaalde namelijk eerder al goud op de 3.000 en 5.000 meter.  Wel komt Schouten ook nog in actie op de massastart. 

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]