Ga naar Content

Na diefstal bij gezin in Hippolytushoef juist extra vraag naar Wieringer regenboogvlag

De Wieringer regenboogvlag wapperde trots aan de vlaggenmast bij een familie in Hippolytushoef. Totdat hij dit weekend werd gestolen. Gelukkig kon initiatiefnemer van de vlag Lili Brouwer de familie snel aan een nieuwe vlag helpen. En er is inmiddels meer interesse.

Foto: Henk-Jan Wittink

Wie de regenboogvlag met het Wieringer wapen heeft gestolen, is nog onduidelijk. De politie kan ook nog niks zeggen over het motief. Maar als de dief de regenboogvlag uit het straatbeeld wilde hebben, dan is die missie niet geslaagd.

Initiatiefnemer

Lili Brouwer is de initiatiefnemer van de lokale regenboogvlag. Ze zag een aantal jaren geleden een Friese vlag in regenboogkleuren en bestelde er één.  "Maar in mijn woonplaats Hippolytushoef vroegen buurtbewoners waarom er geen Wieringer regenboogvlag is. Ik peilde de interesse, maakte een ontwerp en bestelde uiteindelijk tien vlaggen voor Wieringers."

Het touw van de vlag van de familie is doorgesneden. Toen Brouwer over de diefstal hoorde, kon ze meteen helpen, want ze had nog één vlag op zolder liggen. De wijkagent haalde hem bij haar op en inmiddels hangt de vlag weer uit bij de familie.

Tekst gaat verder onder het Instagrambericht.

Om deze inhoud te kunnen zien, moet je cookies accepteren.

Vakbondsbestuurder Lili Brouwer zet zich al jaren in voor de LHBTIQ+-gemeenschap. "Toen ik twee jaar geleden op Wieringen kwam wonen, beweerde een eilander tegen mij dat er maar twee LHBTIQ+'ers op het eiland zouden wonen. Dat blijkt natuurlijk niet zo te zijn."

Extra vraag

De vlaggen worden bijvoorbeeld uitgehangen door gezinnen met een 'regenboogkind', zo vertelt Brouwer, 'maar ook andere bewuste dorpsgenoten willen graag tonen dat iedereen er mag zijn'.

Sinds de diefstal van afgelopen vrijdagnacht melden Wieringers zich bij Brouwer. "Zondag had ik gelijk al vijf mensen die ook zo'n vlag willen. Dus ik ben bezig met een nieuwe bestellijst!"

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]