Start van hoofdcontent

AMSTERDAM

nl

'Lil' Kleine in Amsterdam gearresteerd op verdenking van mishandeling vriendin'

13 februari 2022, 22.01 uur · Aangepast 13 februari 2022, 22.32 uur · Door Redactie

Op sociale media zijn beelden opgedoken waarop te zien zou zijn hoe Jorik Scholten (Lil' Kleine) zijn vriendin, Jaimie Vaes, uit de auto trekt en lijkt te mishandelen. De politie bevestigt aan NH Nieuws dat er vanavond een 27-jarige man is gearresteerd na een melding van een mishandeling in het centrum van Amsterdam. 

Wikkicommons/Namam b.v.

De politie kreeg vanavond een melding binnen van een mishandeling aan de Prinsengracht. De verdachte reed weg, maar werd vervolgens om tien voor half negen alsnog in zijn auto opgepakt aan de Stadhouderskade.

Het gaat om een 27-jarige man uit Amsterdam. Bronnen melden dat dit inderdaad Jorik Scholten is. Op de beveiligingsbeelden in het donker zou Scholten zijn vriendin Jaimie aan haar haren uit een auto trekken en tussen een autodeur klemmen. Verschillende bekende Nederlanders spreken zich uit over de vermeende mishandeling en noemen ook de naam van de rapper. 

De politiewoordvoerder kan vanwege de privacy niet zeggen of het Scholten betreft die is aangehouden, maar stelt wel bekend te zijn met de rondcirculerende videobeelden, die onder meer werden verspreid via het roddelkanaal van Yvonne Coldeweijer.

De Amsterdamse rapper is vorige week nog veroordeeld tot drie weken taakstraf vanwege de mishandeling van een man in een nachtclub bij het Rembrandtplein in Amsterdam in december 2019. Hij kreeg ook een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken. 

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.