Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Samenvatting: Apollo slaat onverwachte comeback af en wint van Yoast United

12 februari 2022, 17.22 uur · Aangepast 14 februari 2022, 16.53 uur · Door Milton Pus & Frank van der Meijden

Lange tijd leek er geen vuiltje aan de lucht voor Apollo Amsterdam. De basketballers gingen het laatste kwart in met een comfortabele marge van twaalf punten. Yoast United gaf zich echter niet gewonnen, waardoor het nog even spannend werd. Uiteindelijk konden de Amsterdammers de comeback weerstaan en wonnen met 79-69. 

De samenvatting van Apollo - Yoast United - NH Nieuws

Apollo begon feller dan Yoast United en dat betaalde zich uit. Mede dankzij routinier Sergio de Randamie, die onder de basket de baas was, namen de Amsterdammers een voorsprong. Na het eerste kwart stond het 23-17. 

Het aantal persoonlijke fouten nam in het tweede kwart bij de gastheren toe. De bezoekers scoorden daardoor vooral vrije worpen, maar de voorsprong werd wel uitgebouwd: 42-30. 

Jacopo Bertotti kneep hem in de slotfase - NH Sport

Na de rust bleef Apollo sterker en hield de Amsterdamse ploeg het initiatief. Roger Moute a Bidias bleek in het derde kwart een ware plaaggeest en maakte meerdere belangrijke punten. Hierdoor bleef de voorsprong van twaalf punten in stand: 60-48.

Onverwachte comeback

Tot verbazing van het aanwezige publiek - ongeveer 150 man- kwamen de bezoekers uit Bemmel terug tot op twee punten. Reden genoeg voor Apollo-coach Wierd Goedee om een time-out aan te vragen. Nadat de koppen bij elkaar werden gestoken, begonnen de Amsterdammers aan een succesvolle eindsprint en bleven de punten in eigen huis: 79-69. 

Wierd Goedee zag zijn ploeg uiteindelijk de overwinning veilig stellen - NH Sport

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]