Ga naar Content

Stoere kickbokser viert Valentijnsdag met senioren

Oud-Europees kampioen kickboksen Rachid Belaini laat zich deze valentijn van zijn zachte kant zien. 'The man of steel' organiseert een bingo en lunch voor senioren uit Hoofddorp.

Oud-Europees kampioen kickboksen Rachid Belaini zet zich in om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. - Foto: NH Nieuws

"Nummer 59!", klinkt het door Wijkcentrum 't Kattegat. Belaini trekt zelf geduldig nummertjes en als iemand het even niet heeft verstaan, herhaalt hij ze met liefde. Na drie valse bingo's weet de eerste mevrouw een prijs in de wacht te slepen en daarna gaat het hard. Er wordt veel gelachen.

'Niemand om zich heen'

"Ik vind het heel leuk om te doen", vertelt Belaini. "Er zijn zoveel oudere mensen die aandacht tekort komen en gewoon niemand om zich heen hebben." Tegenwoordig runt de kickbokser een sportschool, waar hij jongeren lesgeeft, maar een bezoekje aan een verzorgingshuis zorgde ervoor dat de kampioen zich ook in wil zetten voor ouderen. 

De aanwezige senioren vinden het prachtig. "Ik ben gehandicapt en kan verder niks, dus dit vind ik heel fijn", vertelt Cecilia, een van de aanwezigen. "Je kan bellen en appen, maar je wil iemand natuurlijk ook persoonlijk even zien. Dat is voor mij heel belangrijk", deelt Ada, die zich tijdens de coronacrisis erg eenzaam voelde.  

Lees ook

Belaini staat er gelukkig niet alleen voor. Verschillende Hoofddorpse ondernemingen hebben geld of prijzen gedoneerd om de middag mogelijk te maken. Alle ouderen gaan bijvoorbeeld naar huis met een mooie bos bloemen van de lokale bloemist.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]