Ga naar Content

Zilveren Camera voor zevende keer weer geopend in Hilversum

De Zilveren Camera, de tentoonstelling voor journalistieke foto's, is voor de zevende keer geopend in Museum Hilversum. "Heel bijzonder", zegt directeur van Museum Hilversum Stef van Breugel in het radioprogramma NH Gooi Zaterdag

Museum Hilversum - Foto: Google Streetview

"Vanuit Rotterdam en Amsterdam wordt met argusogen gekeken naar de Zilveren Camera in Hilversum", zegt Van Breugel. "Aan de ene kant is Hilversum de natuurlijk de mediastad en daarnaast hebben wij door onze kleinschaligheid een heel museum tot onze beschikking en dat past bij het grote nieuws." 

Het museum gaat niets uit de weg om van deze tentoonstelling een spreekwoordelijk plaatje te maken. Zo beperkt de tentoonstelling zich niet tot binnen de museummuren. "Vanaf het station Hilversum tot de Kerkbrink staan drie meter hoge torens met de foto's van kandidaten van de Zilveren Camera. Ook hangt er door het centrum een lint dat aan deelnemende winkels zitten, waar ook foto's in de etalage te zien zijn."

De tekst gaat door onder deze foto's

Vrijdagavond werd de prijs Zilveren Camera zelf uitgereikt aan Bart Maat met zijn foto van minister Kajsa Ollongren met papier waarop 'Pieter Omtzigt, functie Elders.' Volgens Van Breugel was dat geen verrassing. "Politiek is een belangrijke categorie voor de Zilveren Camera. Daarnaast wordt tegenwoordig alles geregisseerd, maar uitgerekend deze foto was een toevalstreffer. Dat maakt deze foto bijzonder."

Luister het hele interview met Stef van Breugel terug via deze link

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]