Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

In een leeg Ahoy vindt Tallon Griekspoor zijn waterloo tegen Fucsovics

11 februari 2022, 09.07 uur · Aangepast 11 februari 2022, 09.37 uur · Door Edward Dekker

De achtste finale van het ABN Amro-tennistoernooi is het eindstation voor Tallon Griekspoor. De Nieuw-Venneper legde het in twee sets af tegen de verliezend finalist van vorig jaar Márton Fucsovics: 6-4 en 7-6.

Tallon Griekspoor - Pro Shots / Mischa Keemink

De Hongaarse nummer 38 van de wereldranglijst brak Griekspoor (62e) in de vijfde game en maakte bij zijn eigen service geen fout. De tweede set ging gelijk op, waardoor de tiebreak de beslissing bracht. 

"De eerste set was hij gewoon beter. In de tiebreak maakt hij wel zijn eerste services. Ik mis er een paar en hij legt daarmee de druk op mij", reageerde Griekspoor na afloop bij de NOS  op zijn uitschakeling. 

Quote

"Voor mij als Nederlander wordt het thuisvoordeel weggehaald"

Tennisser Tallon Griekspoor

Griekspoor speelde de laatste avondpartij, waardoor er vanwege de coronaregels geen publiek op de tribune zat. Zijn verzoek bij toernooidirecteur Richard Krajicek om eerder te spelen, werd niet gehonoreerd. "Voor mij als Nederlander wordt het thuisvoordeel weggehaald. Ik houd ervan om voor publiek te spelen, misschien had het een verschil kunnen maken."

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]