Ga naar Content

Na dagen oliebolletjes met de hand rapen eindelijk hulp van beachcleaner

Drie dagen lang hebben medewerkers van Spaarnelanden en vrijwilligers met de hand, aangespoelde oliebolletjes van het strand in Zandvoort geraapt. "Een heidens karwei", zo vertelt Peter Latour van Spaarnelanden. Gisteren werd duidelijk dat er moest worden opgeschaald en daarom wordt er vandaag een beachcleaner ingezet om de olie op te ruimen.

Foto: NH Nieuws

Vanmorgen is de beachcleaner begonnen ter hoogte van strandpaviljoen Rapa Nui en deze zal het hele strand afwerken tot aan Noordwijk. "Alle oneffenheden worden van het strand gezeefd, dus de beachcleaner rijdt over de vloedlijn om de aangespoelde olie op te ruimen."

Tekst gaat verder onder de video

Beachcleaner helpt bij het opruimen van de olie op het strand - NH Nieuws

Latour is blij met de hulp van het grote apparaat. Er is zoveel olie aangespoeld in de afgelopen dagen dat het onrealistisch bleek om dit allemaal met de hand op te ruimen. "We hebben zo'n een à anderhalve kuub aan olie opgeruimd tot nu toe."

De beachcleaner is hooguit twee dagen bezig met het opruimen van het Zandvoortse strand. Maar als er volgende week opnieuw olie aanspoelt, zal Spaarnelanden weer kijken of de beachcleaner ingezet kan worden. "We gaan door tot het is opgeruimd."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]