Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Ongelofelijke comeback van tennisser Griekspoor op ATP-toernooi Rotterdam

8 februari 2022, 12.40 uur · Aangepast 8 februari 2022, 15.45 uur · Door Thomas Brood

Tennisser Tallon Griekspoor is door naar de tweede ronde van het ABN AMRO-toernooi. De tennisser uit Nieuw-Vennep kwam meerdere malen terug uit verslagen positie. In drie sets was hij te sterk voor de als zevende geplaatste Rus Aslan Karatsev (2-6, 7-6, 7-6).

Tallon Griekspoor in actie op het ABN Amro tennistoernooi - Henk Seppen / Orange Pictures

In het Rotterdamse Ahoy kwam Griekspoor in de tweede set knap terug van een 5-2 achterstand naar 5-5. De tweede set won Griekspoor met 7-6.

Griekspoor overleeft meerdere matchpoints

In de derde set leek Karatsev de wedstrijd naar zich toe te trekken. Hij kwam op een 5-3 voorsprong en kreeg meerdere matchpoints. De nummer veertien van de wereld benutte die niet. Griekspoor kwam terug tot 5-5 en ook in de tweede tiebreak was de Noord-Hollander duidelijk de sterkste. Karatsev was totaal de weg kwijt en maakte geen punt in de tiebreak. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]