Ga naar Content

Larense dierenopvang zamelt geld in om gedwongen verhuizing te bekostigen

Door de komst van acht sociale huurwoningen moet dierenopvang Geitenweitje in Laren noodgedwongen flink inbinden en opschuiven. In de opvang worden oudere dieren en dieren met een rugtasje opgevangen en voor de verhuizing is een inzamelingsactie gestart. 

Anne-Marie Le Buhan over de inzamelactie van het Geitenweitjes. - NH Nieuws

En zo'n inzameling is flink nodig. "Het stalletje uit 1957 kan niet mee, dus moet er een nieuwe stal komen. Er moet nieuw gras ingezaaid worden en er komen nieuwe heggen. Dat soort dingen moet er allemaal gebeuren", zegt Anne-Marie Le Buhan van het Geitenweitje.

Voor de hele verbouwing en verhuizing is in totaal een bedrag van 20.000 euro nodig. In januari is er al 4.500 euro opgehaald door het houden van een sponsorloop. 

Veertig dieren

De opvang heeft op dit moment ruim veertig dieren. Van twee kleine pony's en Drentse Heideschapen tot een flink aantal eenden- en kippensoorten. "Het zijn veelal dieren die een rugtasje hebben of heel oud zijn. Eén van de bewoners is geit Truus. Ze zou eigenlijk naar de slachterij gaan, omdat er iets mis zou zijn met haar hoeven. "Maar uiteindelijk kwam ze bij ons terecht en heeft ze helemaal geen last meer van haar hoeven."

Tekst gaat door onder de foto

Anne-Marie Le Buhan met geit Truus - Foto: Daan Visser

Maar toen de gemeentemedewerkers woensdagochtend voor het eerst kwamen meten en de meetpaaltjes de grond in sloegen, werd voor Anne-Marie snel duidelijk dat ze er qua oppervlakte flink op achteruit gaat.

"Het is toch confronterend om dat ineens zo te zien. Ik ben blij dat ik kan blijven, maar verandering is altijd moeilijk", vertelt ze. 

Anne-Marie hoopt eind maart het grootste gedeelte van het bedrag binnen te hebben. Per 1 augustus moeten de dieren over naar hun nieuwe verblijf. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]