Start van hoofdcontent

PURMEREND

nl

Purmerend neemt schade op na plofkraak: "Het zijn een stelletje idioten"

4 februari 2022, 10.30 uur · Aangepast 4 februari 2022, 10.42 uur · Door Redactie

Het is het gesprek van de dag in Purmerend. Bewoners aan het Wormerplein schrokken zich lam toen vannacht een geldautomaat in hun straat het doelwit was van een plofkraak. "Ik hoorde een keiharde knal. Ik wist meteen dat het de automaat was, want dit was geen vuurwerk", vertelt een bewoner aan NH Nieuws. 

Samanta de Groot

"Ik keek uit het raam in mijn keuken en toen zag ik een gast staan met een brommer en ik hoorde een ander schreeuwen 'go go go'", zegt een buurtbewoner die nog vol adrenaline zit. 

De twee verdwenen vervolgens op de scooter. "Na tien minuten kwam de politie", vertelt de bewoner verder.

Veel schade

De automaat ligt buiten op het plein van een winkelcentrum en er is veel schade bij een aantal winkels naast de geldautomaat. Het zou gaan om een 'mislukte' plofkraak. De kluis van de automaat zit namelijk nog in het pand. "Het waren van die pannenkoeken. Deze automaat is namelijk extra beveiligd. Het zijn twee onbenullen geweest."

Op dit moment zit een deel van het winkelcentrum nog zonder stroom.

"Schorem"

NH-verslaggever Samanta de Groot sprak ook met de eigenaar van een naastgelegen winkel. "De schade is enorm. Het is een ravage", vertelt hij. En Hassan, eigenaar van een slager verderop, vertelt dat bij hem in de slagerij de spullen op de grond lagen door de enorme druk die vrij is gekomen door de knal.

De bovenwoningen zijn vannacht door de politie ontruimd. Inmiddels zijn de bewoners weer terug in hun woning. Er zijn geen gewonden gevallen. "Het zijn een stelletje idioten die nergens bij nadenken. Schorem. Je zou er maar boven wonen met je kind. Dan heeft het kind meteen een trauma."

Agenten zijn nog volop bezig met het onderzoek. Het is nog niet bekend of er iemand is aangehouden.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]