Start van hoofdcontent

PURMEREND

nl

Plofkraak in Purmerend richt veel schade aan: "Het is een ravage"

4 februari 2022, 06.41 uur · Aangepast 4 februari 2022, 10.08 uur · Door Redactie

Bewoners zaten vannacht rechtop in bed door een plofkraak bij een geldautomaat aan het Wormerplein in Purmerend. De eigenaar van een naastgelegen winkel laat weten "erg geschrokken te zijn."
Foto: Inter Visual Studio / Stefan Roode
De automaat ligt buiten op het plein van een winkelcentrum en er is veel schade bij een aantal winkels naast de geldautomaat. Het zou gaan om een 'mislukte' plofkraak. De kluis van de automaat zit namelijk nog in het pand.

Een gedeelte van het winkelcentrum zit nog zonder stroom.

Enorme schade

NH-verslaggever Samanta de Groot sprak met de eigenaar van een naastgelegen winkel. "De schade is enorm. Het is een ravage", vertelt hij. En Hassan, eigenaar van een slager verderop, vertelt dat bij hem in de slagerij de spullen op de grond lagen door de enorme druk die vrij is gekomen door de knal.

De bovenwoningen zijn vannacht door de politie ontruimd. Inmiddels zijn de bewoners weer terug in hun woning. Er zijn geen gewonden gevallen. 
Foto: Samanta de Groot
De Explosieven Opruimingsdienst kwam om te kijken of er nog explosiegevaar was door overgebleven explosieven. Er wordt deze ochtend nog verder forensisch onderzoek gedaan door de politie.

Het is nog niet bekend of er iemand is aangehouden.

💬 Wil je niets missen uit Zaanstreek-Waterland?

Taalfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]