Ga naar Content

Groen licht van gemeentes: Loosdrechtse broertjes Ty en Jazz krijgen hun crossbaan

Een succes voor de Loosdrechtse broertjes Ty en Jazz: na lang lobbyen en geld ophalen komt er een pumptrack, een crossfietsbaan en skatepark in hun woonplaats. Nadat de broertjes eerder zelf tienduizenden euro's ophaalden voor de aanleg van de baan, geeft de gemeente Hilversum nu het laatste benodigde geld en regelt bovenal de locatie van de crossbaan.

Foto: NH Nieuws

De twee broertjes zijn al een kleine drie jaar bezig met de komst van de crossbaan. Ze raakten besmet met het 'crossvirus' op vakantie en merkten dat er in hun eigen Loosdrecht weinig plek is voor zulke activiteiten. Op een speeltuintje en een kleine halfpipe na, is er niet veel voor de jongens te beleven.

Lees ook

Ze stapten met hun plan voor de crossbaan naar de gemeente en begonnen meteen met het ophalen van geld. Dat bleek een groot succes. De Mentelity Foundation, opgezet door de overleden Loosdrechtse snowboardster Bibian Mentel, maakte al snel maar liefst 75.000 euro over voor de aanleg van de baan, de gemeente Wijdemeren deed daar afgelopen jaar nog eens 60.000 euro bovenop.

De gemeente Hilversum levert nu het laatste geldbedrag en regelt bovenal de locatie: tussen de Hilversumse sportvelden op de grens van Loosdrecht en Hilversum-Zuidwest. De gemeente beschouwt de 'pumptrack' als 'een wijkkans voor de jongeren van de omliggende sportverenigingen en de jeugd uit Hilversum-Zuidwest en Loosdrecht om in de buitenlucht te kunnen sporten en bewegen'.

Groter en uitdagender

Met het vele geld dat Ty en Jazz hebben opgehaald voor de baan, kunnen ze veel meer dan aanvankelijk bedacht. Het plan was een 'basisbaan', maar de baan wordt nu veel langer en groter. Een vlakkere binnenbaan met schuinere bochten maakt de baan net wat spannender en uitdagender.

Daar komt nog eens bij dat de baan voldoet aan de eisen van de wielerbond en ook nog eens rolstoeltoegankelijk is met een zogeheten 'chicken trail'.

Aanleg baan

Wanneer de baan er moet liggen, is nog niet helemaal duidelijk. De gemeentes laten nu weten dat er nog overlegd wordt met omliggende verenigingen en buurtbewoners over de beoogde locatie.

Ty en Jazz vertelden eerder aan NH Nieuws waarom ze zo graag een pumptrack willen hebben. 

Stuntende broertjes willen stuntbaan in Loosdrecht - NH Nieuws

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]