Start van hoofdcontent

HILVERSUM

nl

Bouw nieuw ziekenhuis Tergooi vordert: bouw laatste gebouw van start

31 januari 2022, 16.08 uur · Door Sjoerd Stoop

De bouw van het nieuwe ziekenhuis van Tergooi, pal naast het oude Hilversumse ziekenhuis, vordert gestaag. Met nog net wat meer dan een jaar bouwen te gaan, startte afgelopen week de bouw van de parkeergarage. Het laatste gebouw dat gebouwd moet worden. 

Tergooi

Tergooi noemt de bouw van de parkeergarage 'een belangrijke stap voorwaarts'. De bouw van het nieuwe ziekenhuis is een groot project en startte al meer dan twee jaar geleden. 

De parkeergarage is dus het laatste gebouw dat gebouwd wordt. Het wordt een garage met zes verdiepingen en plek voor zo'n duizend auto's. 

Parkeren

De parkeergarage komt pal naast het hoofdgebouw van het ziekenhuis. Tergooi wil de afstand van de garage naar het ziekenhuis voor patiënten zo klein mogelijk houden. 

De parkeergarage kan straks gebruikt worden door patiënten en bezoekers, maar ook medewerkers van het ziekenhuis gaan er parkeren. Tergooi spreekt met haar personeel af dat zij zoveel mogelijk op de bovenste etages hun auto's stallen, zodat patiënten en bezoekers hun auto al eerder neer kunnen zetten. Medewerkers worden bovendien opgeroepen om zoveel mogelijk met de fiets te komen, zodat er voldoende plekken beschikbaar zijn.

Het aantal plekken van de ziekenhuisgarage leverde eerder nog wel wat gedoe op. Het plan was dat de garage gebruikt zou gaan worden door patiënten, bezoekers en personeel van zowel het ziekenhuis als het naastliggende revalidatiecentrum. Door een rekenfout bleek de garage bijna duizend plekken tekort te komen. Het revalidatiecentrum krijgt straks een eigen parkeergarage. 

Tekst gaat verder.

Ziekenhuis

Als de parkeergarage straks wordt opgeleverd, is ook het nieuwe ziekenhuis zo goed als klaar. Het ziekenhuis slaat halverwege volgend jaar de deuren open. 

Het nieuwe ziekenhuis vervangt de twee bestaande ziekenhuizen van Tergooi, in Hilversum en Blaricum. De twee oude gebouwen zijn al verkocht. Wat er precies mee gaat gebeuren is nog niet helemaal duidelijk. Op het Blaricumse ziekenhuisterrein wordt gekeken of er woningen gebouwd kunnen worden. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]