Ga naar Content

Cruciale overwinning korfballers Groen Geel

De korfballers van Groen Geel hebben een belangrijke overwinning geboekt. In Nijeveen werd er met 24-21 gewonnen van DOS '46. Door de overwinning delen de Noord-Hollanders nu plek drie met DOS '46 in groep B van de Korfbal League. De eerste drie ploegen plaatsen zich voor de kampioenspoule.

Korte samenvatting DOS'46 - Groen Geel - NH Sport/Edward Dekker

Tot 4-4 gingen beide ploegen gelijk met elkaar op. Daarna liep de thuisploeg uit tot 8-4. De Noord-Hollanders knokten zich terug in de wedstrijd en na de eerste helft stond het 11-11. Daarna was Groen Geel ijzersterk en liep het uit naar 15-20. In de slotfase kwam DOS '46 nog terug tot een marge van één. Toch was het de Groen Geel wat de wedstrijd won. Mede dankzij acht treffers van Scott de Decker werd het 21-24.

Blauw-Wit komt zondag in actie tegen LDODK. Het duel van Koog Zaandijk ging niet door omdat tegenstander Fortuna te veel coronabesmettingen had.

Laatste speelronde

Volgende week zaterdag valt dan de beslissing wie er naar de kampioenspoule gaat. Groen Geel speelt dan thuis tegen het sterke PKC. Concurrent DOS '46 gaat op bezoek bij TOP.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]