Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Amsterdammer die met fakkel voor huis Kaag stond in hoger beroep

28 januari 2022, 21.45 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De Amsterdammer die vorige week zes maanden celstraf kreeg omdat hij met een brandende fakkel voor het huis van politica Sigrid Kaag stond, gaat in hoger beroep.

Screenshot livestream

Dat schrijft Het Parool. De 29-jarige Max van den B. is het volgens zijn advocaat niet eens met de hoogte van de straf. Ook vindt hij dat niet bewezen is dat hij Kaag heeft bedreigd.

B. werd begin deze maand aangehouden omdat hij voor de deur van de D66-minister een intimiderende en dreigende situatie creëerde. Hij schreeuwde complotleuzen en belde bij haar aan, de actie was te zien  op een livestream op sociale media.

De Amsterdammer werd een paar weken daarvoor ook al aangehouden omdat hij meerdere keren aanbelde bij de woning van demissionair minister Volksgezondheid Hugo de Jonge in Rotterdam. Een dag later werd hij vervolgens weer opgepakt op de Dam.

Tegen Van den B. was negen maanden celstraf geëist. Ook de 44-jarige Amsterdamse vrouw die het voorval filmde kreeg van het Openbaar Ministerie de eis van negen maanden. De rechter gaf haar een straf van vier maanden.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]