Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Amsterdam-Noord krijgt er gigantische torens bij:

27 januari 2022, 21.26 uur · Aangepast 27 januari 2022, 22.57 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De skyline van Amsterdam ziet er door twee gloednieuwe torens straks weer anders uit. De gebouwen komen naast de A'DAM toren te staan en krijgen daarom de naam Yvie. Een van de twee wordt de grootste woontoren van Amsterdam met een hoogte van 110 meter.

De toren heeft in totaal 176 appartementen voor permanente huur en 120 appartementen voor langere termijn. De prijs van deze appartementen begint bij  €1.500 euro per maand voor ongeveer 50 vierkante meter, best prijzig dus voor de normale Amsterdammer. Daarbij heeft de toren penthouses en familiekamers mét dakterras. 

In het andere gebouw komt het grootste congreshotel van Nederland. Het hotel gaat verbonden worden met de woontoren. Volgens de ontwikkelaar brengen de torens ' emotie, welvaart en een sociaal leven' naar de wijk Overhoeks.

De meningen over de hoogbouw zijn verdeeld. "Ik vind de hoge gebouwen persoonlijk heel lelijk. Ik vind de A'DAM Toren ook heel lelijk en ik maak er vaak grapjes over", vertelt iemand. Maar anderen zijn wel blij met de komst van nieuwe gebouwen. "Amsterdam moet echt wel in de hoogte bouwen, anders kunnen ze de inwoners niet bergen."

Het congreshotel en de woontoren zijn naar verwachting eind 2023 klaar. 

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]