Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Manifestatie tegen seksueel geweld verplaatst naar Museumplein

27 januari 2022, 10.32 uur · Aangepast 27 januari 2022, 10.59 uur · Door AT5/NH Amsterdam

De manifestatie tegen seksueel geweld die aankomende zaterdag in Amsterdam zou worden georganiseerd op de Dam, is verplaatst naar het Museumplein. Dit vanwege de te verwachten drukte. Dit laat de organisator van het protest, Mandy Sleijpen, weten aan AT5/NH Amsterdam

Bij de manifestatie zullen onder meer cabaretière Karin Bloemen, de directeur van Amnesty International Dagmar Oudshoorn en advocaat Richard Korver spreken. 

Afgelopen dinsdag liet Sleijpen weten het belangrijk te vinden om zowel slachtoffers als experts een podium te geven. "Het gebeurt iedere dag: op het werk, op straat, in families. Het is heel belangrijk dat we een stem laten horen met slachtoffers, maar ook met mensen die er verstand van hebben. Dat we laten zien dat we niet alleen zijn en het probleem groter is dan we denken."

Mandy - NH Nieuws

In haar woonkamer in het centrum van Amsterdam, vertelt ze over de aanleiding om een manifestatie te organiseren. "Ik ben zelf slachtoffer geworden van seksueel misbruik in mijn kindertijd. Toen alles rondom The Voice in het nieuws kwam, had ik zoiets van: ik wil iets doen." Na wat rondbellen mondde dat uit in het plan voor een manifestatie. "Ik wil mijn stem laten horen."

De demonstratie op het Museumplein begint zaterdag om 12 uur. Om de kosten van de manifestatie te kunnen betalen, wordt er geld ingezameld via crowdfunding.

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]