Ga naar Content

Burgemeester Schuurmans schrijft tirade over illegaal feest: "Egoïstisch en asociaal"

"Ik heb al vaker laten weten dat ik voor deze feestgangers en diegene die dit soort feesten organiseren geen goed woord over heb. Ik vind het egoïstisch en asociaal. En dan druk ik me nog netjes uit", schrijft burgemeester Marianne Schuurmans in een column. Ze reageert uitgebreid op het illegale feest in Hoofddorp van afgelopen weekend.  

Foto: Niels van Steijn / NH Nieuws

"U merkt het: ik ben kwaad. Ik ben kwaad omdat de organisatoren aan deze feesten veel geld verdienen waarover ze niets afdragen: geen belasting, geen leges, niets. Terwijl de horeca en de evenementensector op omvallen staan, denken deze mensen dat ze boven alles verheven zijn", aldus Schuurmans. 

"De grond en planten worden kapotgestampt, overal liggen lege ballonnen in de natuur, maar dat maakt deze feestgangers niet uit"

Marianne Schuurmans, burgemeester Haarlemmermeer

NH Nieuws berichtte afgelopen weekend over het illegale feest in Hoofddorp. Een verslaggever wist binnen te komen bij het feest, georganiseerd door 'Locatie12', en beschrijft de avond. 

Tekst gaat verder onder artikel. 

Lees ook

De burgemeester reageerde zondagochtend al op het nieuws en had er ook toen geen goed woord voor over. Nu vervolgt ze haar tirade:

"Deze organisatoren en feestgangers dragen niets bij aan de samenleving. Het enige dat ze ‘bijdragen’ is een enorme berg afval, die opgeruimd moet worden van gemeenschapsgeld: úw geld. De grond en planten worden kapotgestampt, overal liggen lege ballonnen in de natuur, maar dat maakt deze feestgangers niet uit. Zolang zij maar plezier hebben.

"Terwijl de horeca en evenementensector tandenknarsend toekijken, hebben feestgangers hun pleziertje gehad"

MARIANNE SCHUURMANS, BURGEMEESTER HAARLEMMERMEER

"Natuurlijk snap ik dat jongeren, maar ook ouderen, zin hebben in feesten en evenementen. Maar dat betekent niet dat men zich als egoïsten hoeft te gedragen. Want terwijl de horeca en evenementensector tandenknarsend toekijken, hebben feestgangers hun pleziertje gehad, heeft de organisator het geld binnen en mag de gemeente de rotzooi opruimen", besluit ze. 

Geen consequenties

Maar hoe boos de burgemeester nu ook is, tot nu toe zijn er geen consequenties voor de organisatoren. De politie greep wel degelijk in, maar niemand werd aangehouden en er zijn ook geen boetes uitgedeeld.

Na het feest waren grote stukken plastic, lege flessen en een hoop andere rotzooi stille getuigen van het feest. Die rommel is ondertussen opgeruimd. 

Locatie12 Events: sinds de lockdown tientallen illegale feesten

Het feest werd georganiseerd door het team van Locatie12. Een groep die sinds de uitbraak van het coronavirus en de daarop volgende lockdown illegale feesten organiseert op ongewone plekken. Denk aan dit uitlaatgebied voor honden, maar de organisatie deinst ook niet terug voor een leegstaand fabrieksgebouw of een viaduct onder het spoor

Nieuws uit Haarlemmermeer 

💡 Stuur ons jouw nieuwstips naar [email protected]

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHnieuws.nl/Haarlemmermeer.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]