Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

7.379 mensen positief getest op corona, bijna twee keer zoveel als vorige week

25 januari 2022, 20.05 uur · Aangepast 26 januari 2022, 07.30 uur · Door Redactie Alkmaar e.o.

In Alkmaar en omstreken zijn afgelopen week 7.379 mensen positief getest op het coronavirus. Hiermee is het aantal besmettingen in een week tijd bijna verdubbeld ten opzichte van vorige week. Toen werden 3.890 mensen positief getest. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die NH Nieuws met hulp van LocalFocus inzichtelijk heeft gemaakt.

Foto ter illustratie - Adobe Stock

In Alkmaar zijn in de afgelopen week verhoudingsgewijs de meeste mensen positief getest. Per honderdduizend inwoners kregen zo'n 2805 mensen te horen dat ze besmet waren. In de praktijk komt het er op neer dat 3.083 mensen uit Alkmaar positief zijn getest op het virus.

Castricum staat op de tweede plek van gemeenten met de meest geregistreerde besmettingen per honderdduizend inwoners. Hier zijn per honderdduizend inwoners zo'n 2.513 mensen positief getest. Omdat de gemeente net iets meer dan 35.000 inwoners telt, zijn de praktijk 907 Castricummers positief getest op het virus.

Bergen heeft de minste (geregistreerde) besmettingen per honderdduizend inwoners. Per honderdduizend inwoners van de gemeente Bergen zijn zo'n 2163 mensen positief getest. In de praktijk komt het er op neer dat 643 inwoners uit de gemeente positief getest op het virus. 

Tekst gaat verder onder overzicht:

Het Noordwest Ziekenhuis meldt dat er in Alkmaar vandaag dertien coronapatiënten worden verpleegd. Dat zijn er twee minder dan een week geleden. Vijf van hen liggen op de intensive care.

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]