Ga naar Content

Aantal Gooise ziekenhuisopnames afgelopen week gedaald, wel meer besmettingen

Er zijn afgelopen week minder mensen uit 't Gooi met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Zes mensen moesten worden opgenomen, een week geleden waren dat er nog acht. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Het aantal nieuwe positieve coronatest nam wel flink toe.

Foto: NH Nieuws / Sjoerd Stoop

Van het aantal ziekenhuisopnames komt de helft uit Hilversum. 

Het aantal mensen in 't Gooi dat positief werd getest op het coronavirus, steeg afgelopen week hard: het aantal nieuwe besmettingen verdubbelde zelfs vergeleken met een week geleden.

Alle Gooise gemeenten melden hogere cijfers, maar Hilversum springt er het meest tussenuit. Hilversum zag het aantal coronabesmettingen vergeleken met een week geleden meer dan verdubbelen. Afgelopen week zijn er in Hilversum per 100.000 inwoners 3.248,8 mensen positief getest. Dat komt in de praktijk neer op 2.964 mensen met een coronabesmetting, vergeleken met 1.262 mensen een week eerder. 

Laren meldt laagste cijfers

Laren heeft van de hele regio relatief de minste besmettingen, maar ziet het aantal ook iets toenemen. In het dorp werden afgelopen week per 100.000 inwoners 2.254,8 mensen positief getest. Dat komt neer op 257 mensen. Een week geleden waren dat nog 200 mensen.

Bekijk op de kaart het aantal besmettingen in de afgelopen week in jouw gemeente:

Eén sterfgeval

Er overleed afgelopen week één persoon in de regio aan de gevolgen van het coronavirus. Het totale aantal sterfgevallen in 't Gooi sinds het begin van de corona-uitbraak staat daarmee volgens het RIVM op 300 mensen.

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]