Start van hoofdcontent

Amstelland

NL
V

Dronken automobilist (25) rijdt bij afzetting Nieuw-Vennep op haar na agenten aan

25 januari 2022, 12.25 uur · Aangepast 2 maart 2022, 12.34 uur · Door Redactie Haarlemmermeer

Een dronken automobilist heeft zondagavond in Nieuw-Vennep bijna twee agenten aangereden. Dat gebeurde op de Leimuiderweg (N207) ter hoogte van de kruising met de Drie Merenweg (N205), die vanwege een grote brand in een paintballcentrum in Hillegom was afgesloten. 

AT5 / Luuk Koenen

Volgens de politie reed de automobilist 'met een geschatte snelheid van 120 à 150 kilometer per uur' over de N207. Bij het genoemde kruispunt aangekomen, reed hij dwars door de afzetting heen, tussen pionnen en een politieauto door.  

Blaastest

Twee agenten die naast de politieauto stonden werden op een haar na geraakt, waarna de achtervolging werd ingezet. Iets verderop werd de bestuurder aangehouden. Uit een blaastest bleek dat de man onder invloed van alcohol was. 

Behalve voor rijden onder invloed is de man ook aangehouden voor poging tot doodslag. Beide betrokken agenten hebben daar aangifte van gedaan. De verdachte zit vast, en heeft zijn auto en rijbewijs moeten inleveren. 

Geweld tegen politiemensen

De rechter zal moeten bepalen welke straf de man krijgt, maar de politie benadrukt dat er met het OM is afgesproken dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen wordt verhoogd.

💬 Wil je iets kwijt?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]