Start van hoofdcontent

Alkmaar

NL
V

Arrestaties en vuurwapens in beslag genomen bij grote inval Waardse woonwagenkampen

25 januari 2022, 13.55 uur · Aangepast 2 mei 2022, 16.22 uur · Door Maaike Polder

Bij zeven invallen, waaronder op twee woonwagenkampen in Heerhugowaard, zijn onder meer auto's, vuurwapens en contant geld in beslag genomen. Twee Waarders (54 en 32 jaar) zijn gearresteerd, die laatste zou betrokken zijn geweest bij het grootste opgerolde drugslab van België.

Maaike Polder / NH Nieuws

Om 04.00 uur is de massale actie begonnen in Heerhugowaard, Opmeer en Barendrecht. Urenlang zijn woningen en twee bedrijven doorzocht. Het gaat om twee rechercheonderzoeken naar de opgepakte mannen.

Op beelden is te zien dat bij een Waards kamp onder de woonwagens wordt gekeken. Op steenworpafstand is ook een ander woonwagenkamp doorzocht.

Grootste drugslab

Een 32-jarige bewoner zou betrokken zijn geweest bij een synthetisch drugslab dat in september 2020 werd binnengevallen in het Belgische Lendelede. Dit lab was gevestigd in een oude varkensstal en zou het grootste drugslab zijn dat ooit in België is opgerold.

In het onderzoek vanmorgen zijn vuurwapens, een auto en contant geld ingenomen. Ook zijn bedrijf in Barendrecht is doorzocht.

Tekst gaat door onder de video.

Inval woonwagenkamp - NH Nieuws

De Waarder wordt verdacht van het op grote schaal opzetten van synthetische drugslabs. Hij zou grondstoffen en spullen voor synthetische drugsproductie verhandelen en synthetische drugs verkopen. Door gekraakte communicatiediensten is de recherche hem op het spoor gekomen, aldus de politie.  

Ook wordt er naar de man uit Heerhugowaard financieel onderzoek gedaan vanwege een verdenking van witwassen, onder andere door middel van Bitcoins. Daarnaast is een man van 54 gearresteerd. 

Kilometerstand teruggedraaid

Hij wordt ervan verdacht meerdere auto’s waarvan de kilometerstand is teruggedraaid te hebben verhandeld in zijn bedrijf in Opmeer. Hij is aangehouden voor oplichting, valsheid in geschrifte en witwassen en zit momenteel in beperkingen. Van hem zijn meerdere auto's, luxe goederen en contant geld in beslag genomen. De administratie van beide mannen is ook in beslag genomen. 

'Grootste drugslab ooit'

Op 8 september 2020 vielen de Belgische autoriteiten een varkensstal in Lendelede binnen en troffen producten aan waarmee twee ton drugs kon geproduceerd worden, valt te lezen op HLN.

Het drugslab werd door het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie dan ook het grootste genoemd dat ooit in België werd opgerold. Er zijn destijds al negen verdachten aangehouden

Ook een aantal Nederlanders zijn verdachten, valt te lezen bij RTV Oost. Daar komt dus nu de Waarder van 32 jaar bij. 

💬 Wil je niets missen uit Alkmaar en omgeving?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]