Ga naar Content

Veel interesse voor nieuwe winkelruimtes en woningen in pand van oude V&D Den Helder

Na jaren van leegstand zijn de eerste werkzaamheden voor renovatie van het voormalige pand van warenhuis V&D in de binnenstad van Den Helder begonnen. De winkelruimtes die op de begane grond worden gebouwd, blijken erg in trek te zijn bij winkeliers.

Foto: NH Nieuws

Het oude pand gaat de komende tijd flink op de schop en moet ruimte maken voor 36 sociale huurwoningen en een galerij met winkels, genaamd 'Het Warenhuys'. Eigenaar van het pand, Woningstichting Den Helder, is blij met de interesse. "Er is voor alle winkelruimte in beginsel overeenstemming bereikt met bedrijven over vestiging in de voormalige V&D", aldus Sander Quartel van Woningstichting.

Welke winkels hun intrede zullen doen, wil Woningstichting nog niet zeggen. Wel laat ze weten 'tevreden te zijn over de nieuwe mix van nieuwe en vertrouwde ondernemers die interesse tonen voor de winkelruimte'. Op dit moment worden de huurcontracten opgesteld.

Lees ook

Eerder deze maand werden, naast de appartementen op de eerste verdieping, ook de woningen op de tweede etage gesloopt. Vorig jaar moest al, tot verdriet van menig inwoner, al de welbekende 'paddenstoel' - waarin voorheen het La Place-restaurant zat - het veld ruimen. Het zou niet passen bij het nieuwe uiterlijk van Het Warenhuys en bovendien zouden winkeliers volgens Woningstichting niet in de schaduw ervan willen ondernemen.

Nu de sloop erop zit, wordt gestart met de nieuwbouw van Het Warenhuys. Over twee jaar moet het allemaal staan: Woningstichting geeft aan de appartementen en winkelruimte uiterlijk aan het eind van het eerste kwartaal van 2024 te kunnen opleveren.

Kille beton

Het ontwerp van Het Warenhuys is van het Rotterdamse architectenbureau Happel, Cornelisse, Verhoeven. "Gedachte is dat het kille beton uit de jaren 60 plaatsmaakt voor baksteen en uitdagend metselwerk", zo gaf de opdrachtgever eerder aan.

In het souterrain van de nieuwbouw krijgen Kunsthal 45 en de Kunstuitleen hun nieuwe onderkomen.

💬 Wil je niets missen uit de Noordkop?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]