Ga naar Content

Geblesseerde Ajacied Brian Brobbey baalt: "Ik zat er juist lekker in"

Ajax-spits Brian Brobbey is voorlopig uitgeschakeld. Hij liep vlak voor het maken van de 0-1 tegen PSV (1-2) een scheurtje in de binnenband van zijn knie op, maar speelde op karakter nog enkele minuten door.

Brian Brobbey ligt geblesseerd op de grond - Foto: Pro Shots / Stanley Gontha

Volgens De Telegraaf  ligt de van Leipzig gehuurde Ajacied er zes weken uit. Ajax bevestigde gisteravond dat de spits voorlopig niet inzetbaar is. "Het is heel vervelend dat ik de komende tijd langs de kant zal moeten staan", zegt Brobbey op de website van de club. "Ik zat er juist lekker in, wist het doel goed te vinden. Voor mij is het nu zaak om er alles aan te doen om spoedig nog sterker terug te komen.”

Zondag kopte Brobbey al trekkebenend op aangeven van Dusan Tadic het openingsdoelpunt binnen. Hij werd daarna direct gewisseld. Een week eerder maakte hij twee van de drie treffers tegen FC Utrecht

Dat de 19-jarige voetballer nu wegvalt, is een enorme domper voor coach Erik ten Hag. Brobbey vervangt Sebastian Haller die met Ivoorkust uitkomt op de Afrika Cup. Het is volgens de krant de vraag of hij op 6 februari, als de competitie wordt hervat met een thuisduel met Heracles Almelo, over Haller kan beschikken. Die dag wordt ook de finale van de Afrika Cup gespeeld, maar mogelijk is Ivoorkust eerder uitgeschakeld.

Lees ook

💬 Wil je niets missen uit Amsterdam?

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]