Ga naar Content

Protest met papieren 'bezoekers' in theater de Schuur: 'Cultuur gezonder dan frituur'

Theater en filmtheater de Schuur in het centrum van Haarlem heeft na het cultuurprotest van vorige week nog een actie bedacht om de gesloten sector onder de loep te brengen. In de twee zalen zijn papieren 'bezoekers' met protestborden op de stoelen geplakt.

Schuur in Haarlem zet cultuurprotest voort - NH Nieuws / Kimberley Luske

Zo’n honderdvijftig reacties heeft het theater ontvangen na de oproep op sociale media om iets in te sturen. "Wij hebben onze bezoekers gevraagd om een stoel te bezetten aangezien ze hier niet meer mogen zijn vanwege de lockdown. Omdat ze hier wel willen zijn hebben ze een foto met een protestbord gestuurd om met ons te protesteren", vertelt Marijn Bes van de Schuur.

De Schuur is ondanks de versoepelingen voor de sector die voor de deur staan, doorgegaan met de actie. "Woensdag was de algemene cultuuractie. Wij hadden die dag eenmalig een try-out  voorstelling waar maar weinig mensen bij konden zijn" licht Bes toe.

"Daarna kregen we ontzettend veel reacties van andere mensen die er ook graag bij hadden willen zijn. Toen hebben we dit bedacht zodat bezoekers alsnog actie konden voeren met ons."

Foto: NH Nieuws / Kimberley Luske

Volgens Bes zijn er creatieve inzendingen binnengekomen. In de zaal hangen protestleuzen als 'Ik wil niet meer klussen', 'Mijn halve leven al zonder cultuur', en 'Cultuur gezonder dan frituur'. "De frituurzaken zijn open maar cultuur is natuurlijk veel gezonder en belangrijker. Dit soort reacties steken een hart onder de riem."

Lees ook

Dit is een bericht van de gemeenschappelijke nieuwsredactie

Meer nieuws uit Haarlem e.o.?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit Haarlem en omgeving. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws.

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Haarlem.

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected]

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]