Start van hoofdcontent

Schiphol

NL
V

Verstekeling op vlucht naar Schiphol is 22-jarige man uit Kenia

24 januari 2022, 14.30 uur · Aangepast 24 januari 2022, 16.01 uur · Door Christian Olijve & Doron Sajet

De verstekeling die in het landingsgestel van een vrachtvliegtuig op Schiphol werd gevonden, is een 22-jarige man uit de Keniaanse stad Nairobi. Dat meldt de Koninklijke Marechaussee. De man werd gisterochtend gevonden in de neuswielkast van een vrachtvliegtuig afkomstig uit het Afrikaanse land. 

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol Plaza - Koninklijke Marechaussee

Grondpersoneel op Schiphol trof de man aan en ging er eerst vanuit dat hij was overleden. Brandweer, ambulance, een traumahelikopter en de Koninklijke Marechaussee zijn met spoed naar het toestel gegaan om zich over het slachtoffer te ontfermen.

Al snel bleek de man toch nog te ademen. In de ambulance heeft de verstekeling zelfs al een beetje kunnen vertellen wat er is gebeurd. Het is nog niet bekend wat hij heeft kunnen verklaren.

Naar omstandigheden maakt de man het goed. De marechaussee doet verder onderzoek naar het incident om te kijken of er sprake is van mensensmokkel. De man heeft asiel gevraagd.

Cargolux

Het vrachttoestel van Cargolux was vanuit de Zuid-Afrikaanse stad Johannesburg via Nairobi naar Schiphol gevlogen. De verstekeling is tijdens de tussenstop in Kenia in de neuswielkast van de Boeing 747 geklommen.

Meer nieuws over Schiphol
📰 Al het nieuws over Schiphol vind je op nhnieuws.nl/schiphol 
💬 Tips over Schiphol- en luchtvaartverhalen zijn welkom op [email protected]
@
Volg luchtvaartverslaggever Doron Sajet op twitter

Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]