Ga naar Content

Bussumse prikstraat wordt omgebouwd tot coronateststraat om testdrukte aan te kunnen

De coronavaccinatielocatie aan de Bussumse Franse Kampweg wordt omgebouwd tot coronateststraat. Dat laat de Gooise GGD weten. De GGD heeft daarmee weer twee volwaardige teststraten om het nog altijd toenemende aantal coronatests van de laatste weken aan te kunnen. 

Foto ter illustratie - Foto: Adobe Stock

Het leegstaande pand van horecagroothandel Hocras deed de afgelopen weken dienst als extra vaccinatielocatie, zodat er vaart kon worden gemaakt met het geven van de boosterprik. De GGD laat weten de extra plek niet meer nodig te hebben. 

De hal wordt daarom nu omgebouwd tot testlocatie. Vanaf woensdag worden de eersten afgenomen. De teststraat opent naast de al bestaande locatie op de parkeerplaats naast het Huizer zwembad Sijsjesberg. De Hilversumse Emmauskerk, waar de afgelopen weken extra gebruik van werd gemaakt om de enorme toeloop aan te kunnen, sluit na volgende week de deuren. 

De GGD merkt dat het aantal coronatests nog steeds toeneemt. "Er wordt echt heel veel getest en we merken ook nog altijd dat dat veel besmettingsgevallen oplevert", zegt GGD-woordvoerder Jakolien Schreijenberg. "Met de locaties van Huizen en Bussum verwachten we straks voldoende capaciteit te hebben. Dat zorgt er ook voor dat je sneller terecht kunt als je een afspraak maakt voor een coronatest. Doordat er zo veel getest wordt, moest je soms wat langer wachten."

Hilversumse prikstraat open zonder afspraak

De grote tenten op de Hilversumse Verlengde Zuiderloswal blijven de komende tijd gewoon nog dienst doen als vaccinatielocatie. Toch verandert er ook daar wat: mensen die nog geen vaccinatie hebben gehad of nog wachten op een van de drie prikken, kunnen vanaf vandaag naar binnen zonder van te voren een afspraak te moeten maken. 

De GGD kan de deuren van de vaccinatielocatie wagenwijd openzetten nu de meeste afspraken voor boosterprikken achter de rug zijn. "We hebben daarom weer meer ruimte", aldus Schreijenberg. 

Meer nieuws uit 't Gooi?

💬 Blijf op de hoogte via onze Facebookgroep Nieuws uit 't Gooi. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws

📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via NHNieuws.nl/Gooi

🔔 Download de app en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt

📧 Stuur ons jouw tips op [email protected] 

✏️ Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]