Puntenverlies zwak AZ tegen verdedigend SC Cambuur

Het niveau van AZ tegen Cambuur was zwaar ondermaats. Daardoor kwam vanavond een einde aan de reeks van zes overwinningen in de eredivisie op een rij van de Alkmaarders. Het duel eindigde zoals het begon: 0-0.

Dani de Wit baalt nadat er een kans wordt gemist - Foto: Pro Shots / Jasper Ruhe

De zware wedstrijd van woensdag tegen FC Twente leek nog in de benen te zitten van AZ, want het duurde vrij lang voor de eerste kans kwam. Aanvaller Vangelis Pavladis dwong  Sonny Stevens op slag voor rust tot een redding met een hard schot in de korte hoek. Verder waren er weinig noemenswaardige momenten in de eerste helft. De Friezen verdedigden sterk en AZ had moeite om daar doorheen te komen.

De Wit grootste kans

Na rust kregen de Alkmaarders grotere kansen op de voorsprong. Desondanks kwam het eerste gevaar van Cambuur-speler Michael Breij. Hij dwong doelman Peter Vindahl tot een knappe redding. Hierna probeerde Pascal Jansen wat te forceren en bracht hij Thijs Oosting en Albert Gudmundsson in de ploeg. Een schotje van Oosting ging hierna net naast het doel van de bezoekers.

Dani de Wit kreeg in de 81e minuut de grootste mogelijkheid voor AZ. Hij leek raak te koppen, maar Stevens hield de bal met een katachtige redding uit zijn doel. Hierna kwamen de Alkmaarders niet meer tot een kans. Positief aan het gelijkspel is dat de ongeslagen status met een wedstrijd is verlengd door AZ.

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Witry, Beukema, Wijndal; Midtsjø,Clasie, De Wit; Evjen (Oosting/65), Pavlidis (Gudmundsson/65), Karlsson