Samenvatting: HV Volendam walst in tweede helft over Fortissimo heen

HV Volendam maakte het zichzelf in de eerste helft onnodig moeilijk tegen hekkensluiter Fortissimo. Zonder de geblesseerde aanvoerder Sabrina van der Mast werd Jaimy Mens de uitblinker met elf treffers. Na rust liepen de Volendamse handbalsters alsnog uit naar een ruime overwinning: 29-22.

Samenvatting: Volendam - Fortissimo - NH Sport/Frank van der Meijden

In de eerste helft was HV Volendam slordig en hierdoor kwam de ploeg van trainer Serge Ter Horst laat op stoom. De Volendammers hadden moeite met het fysiek sterke Fortissimo. De hekkensluiter van de eredivisie bleef daarom lang in het spoor van de thuisploeg. Jaimy Mens was namens Volendam gelijk al gelijk goed op schot. De Volendamse scoorde in de eerste helft al vijf doelpunten en mede daardoor stond het halverwege 17-15 in het voordeel van Volendam.

Jaimy Mens over de zware week van Volendam - NH Sport

Volendam neemt afstand

Na de rust bleef Mens doorgaan met scoren en zou uiteindelijk op elf treffers uitkomen. Vroeg in de tweede helft stond het nog 19-18, maar daarna nam Volendam snel een ruime voorsprong. Ze liepen uit naar 27-20 en het verzet van Fortissimo was toen al gebroken. Uiteindelijk stond de eindstand van 29-22 op het bord.

Volendam-trainer Serge Ter Horst over de slordige eerste helft - NH Sport

Door de overwinning neemt Volendam voorlopig de vijfde plaats in de eredivisie over van SEW. De ploeg uit Nibbixwoud kwam dit weekend niet in actie tegen VZV vanwege een corona-uitbraak. De handbalsters van Volendam hebben nu zestien punten uit zestien wedstrijden.