Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Schaatser Dai Dai N'tab wint eerste 500 meter bij NK sprint en valt bij 1000 meter

22 januari 2022, 19.00 uur · Door Milton Pus

Een deceptie voor Dai Dai N'tab na de eerste dag op de NK sprint. De schaatser uit Amsterdam won de 500 meter (34,90), maar kwam ten val bij de 1000 meter. Hij werd na zijn val gediskwalificeerd en maakt geen kans meer op een goede klassering. 

Dai Dai N'tab baalt flink na zijn valpartij waarbij hij Gijs Esders meenam - Orange Pictures/ Douwe Bijlsma

"Het gaat wel oké eigenlijk, ik denk dat het slechter had kunnen aflopen", reageerde de nationaal kampioen van 2018 bij de NOS"Het is gewoon balen, ik ben prima in vorm." Door de valpartij van N'tab wordt het algemeen klassement aangevoerd door Tijmen Snel, Lennart Velema en Janno Botman uit Andijk. 

Een vervelende voorbereiding voor N'tab die dinsdag naar Peking vliegt. Hij is door de KNSB aangewezen aangewezen als reserve voor de Winterspelen. Net als Beau Snellink, Melissa Wijfje en Merel Conijn. 

Tekst gaat verder onder de tweet

Naomi Verkerk

Bij de vrouwen is de beste Noord-Hollandse Naomi Verkerk uit Nieuw-Vennep. Na de eerste dag staat zij op een zesde plaats. De ranglijst word aangevoerd door Ireen Wüst, Michelle de Jong en Marrit Fledderus. 

Morgen valt op de NK allround en NK sprint de beslissing. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]