Ga naar Content

Politie beëindigt groot illegaal feest in politiebureau in aanbouw: "Het was een ravage"

De politie heeft vannacht een einde gemaakt aan een groot illegaal feest op een opmerkelijke locatie: een politiebureau in aanbouw in Zeeburg. Bij het feest waren zo'n 300 mensen aanwezig, laat een woordvoerder van de politie weten. De politie heeft ook op andere plekken de stad meerdere illegale feesten beëindigd. 

Foto:

Rond 1.00 uur krijgt de politie een tip binnen over een mogelijk feest aan de Atje Keulen-Deelstrastraat in Zeeburg. Als de agenten aankomen zien ze meerdere mensen over de hekken klimmen van een politiebureau in aanbouw. Vervolgens zien ze dat er binnen in het pand een groot feest gaande is. "Het pand stond praktisch vol", vertelt een woordvoerder van de politie.

Bij het beëindigen van het feest zijn twee aanhoudingen verricht. Het gaat om een 19-jarige Amsterdammer en een 20-jarige Amsterdammer. De geluidsinstallatie die bij het feest is gebruikt, is in beslag genomen. 

"Je merkt dat de burgers het zat zijn, maar dit kan echt niet"

woordvoerder politie

Ook zijn er volgens de politie vernielingen aangericht en is er heel veel troep achtergelaten in het pand. "Het was echt een ravage", vertelt de woordvoerder. 

Feesten in Noord en West

Op andere plekken in de stad was het ook raak. Agenten kwamen rond 0.00 uur bij de Korte Papaverweg in Noord, waar zo'n 150 tot 200 mensen aanwezig waren, zo vertelt de woordvoerder. Iets verderop op het Gedempt Hamerkanaal was er ook een feest gaande met zo'n 150 feestgangers. Dit feest werd - net als bij de Korte Papaverweg - op een rustige manier beëindigd. Daar bleef het niet bij, want later op de avond werd de politie weer ingezet voor een illegaal feest, eveneens in Noord. Hier waren 50 tot 70 mensen aanwezig.

Een ander feest was op de Danzigerbocht in de Houthavens. Daar waren 300 feestgangers aanwezig in het pand. Toen de politie aankwam rond 0.45 uur waren meerdere mensen al onderweg naar huis. Tegen de organisator van het feest is een proces-verbaal opgemaakt.

Download de app

🔔 Blijf op de hoogte van nieuws uit jouw regio, download de gratis NH Nieuws-app via de App Store of de Google Play Store.