Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Goed voetbal maar geen punten voor VV Alkmaar na bezoek aan Feyenoord

21 januari 2022, 23.06 uur · Door Stef Swagers

Ondanks goed spel is VV Alkmaar vanavond tegen een competitienederlaag aangelopen. In Rotterdam scoorde Feyenoord één keertje meer dan de Noord-Hollandse vrouwen: 2-1.

VV Alkmaar speelde goed, maar verloor wel van Feyenoord - Orange Pictures

De 1-0 van Feyenoord kwam na een half uur ongelukkig tot stand. Een schot van Annouk Boshuizen ging er via VV Alkmaar-verdediger Nicole Stoop in. Sanne Koopman gleed na rust de verdiende gelijkmaker binnen, waarna de ploeg van Mark de Vries op zoek ging naar drie punten.

Het overwicht was er wel, maar helaas scoorde Feyenoord. Romée van de Lavoir (foto) scoorde op fraaie wijze door een vrije trap te benutten. Daardoor mist VV Alkmaar de aansluiting met de subtop. De nummer zeven van de eredivisie vrouwen heeft dertien punten na veertien wedstrijden. Feyenoord staat vierde met 25 punten.

Ajax Vrouwen is nog altijd koploper. Zondag spelen nummers twee en drie FC Twente en PSV tegen elkaar in Enschede.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]