Start van hoofdcontent

WIJDEWORMER

nl

Jong AZ-basisdebutant Meerdink treedt in voetsporen van zijn vader

21 januari 2022, 22.25 uur · Aangepast 22 januari 2022, 16.41 uur · Door Erik-Jan Brinkman

Een kwartier voor tijd leek hij zijn basisdebuut extra glans te geven met een treffer. Helaas ging de kopbal van Mexx Meerdink er net niet in. De jonge spits was één van de drie basisdebutanten bij Jong AZ, dat vrijdagavond met 2-0 won van VVV Venlo.

Mexx Meerdink over z'n basisdebuut voor Jong AZ - NH Nieuws

Achterhoek

Bij Jong AZ ontbraken sterkhouders als Mo Taabouni, Peer Koopmeiners en Yusuf Barasi. Daardoor kregen verschillende nieuwe talenten speeltijd van trainer Maarten Martens. Één van die talenten was de achttienjarige Mexx Meerdink. Hij komt uit het Achterhoekse Winterswijk en maakte een paar jaar geleden de overstap van De Graafschap naar AZ. Dit seizoen komt hij officieel nog uit voor AZ -18, maar mag steeds vaker meedoen met het Alkmaarse beloftenteam. 

Tekst loopt door onder de video.

Maarten Martens over spits Meerdink - NH Nieuws

Meerdink senior

Meerdink ging tien minuten voor tijd moegestreden naar de kant. Een wisselend gevoel hield de jonge spits over aan zijn basisdebuut. Niet alles ging goed bij hem, maar hij hield ook regelmatig de bal goed vast. Daarnaast zorgde hij voor veel energie in de Alkmaarse voorhoede. Dat harde werken kreeg hij mee van zijn vader. Meerdink senior voetbalde van 2002 tot 2007 bij AZ en was een belangrijke schakel in de succesjaren van Co Adriaanse. Nu is Martijn Meerdink de trotse vader van een nieuwe AZ-talent.

Tekst loopt door onder de video.

Mexx Meerdink treedt in de voetsporen van z'n vader en oud-AZ'er Martijn - NH Nieuws

Door de coronaregels zag Martijn Meerdink zijn zoon op de tv in actie. Wellicht is dat maandag weer het geval, dan speelt Jong AZ de inhaalwedstrijd tegen TOP Oss. Dit duel ging twee weken geleden niet door vanwege de vele coronabesmettingen bij de Alkmaarders.

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]