Ga naar Content

Puzzelen centraal achterin voor in bloedvorm verkerend AZ

Het zijn voor AZ uitstekende weken. De ploeg van Pascal Jansen heeft de laatste zes competitiewedstrijden gewonnen, plaatste zich woensdag voor de kwartfinales van de KNVB-beker en de Alkmaarders zijn nog actief in de Conference League. Morgen tegen promovendus SC Cambuur wil de trainer die goede lijn uiteraard doorzetten.

AZ-verdediger Sam Beukema scoorde tegen Fortuna Sittard - Foto: Pro Shots / Marcel van Dorst

"Cambuur draait een prima seizoen tot op heden", weet Jansen in gesprek met AZ tv. "In het veldspel wat ze nastreven hebben ze goede dingen laten zien." Eerder dit seizoen won AZ met 3-1 in Leeuwarden. "Het was een moment voor ons om te laten zien dat we in een stijgende lijn zaten. Dat hebben we in Leeuwarden prima doorgetrokken en dat is nu niet anders."

"We zijn aan het kijken of dat een vervolg krijgt, of niet"

AZ-trainer Pascal Jansen

In het bekerduel met FC Twente kon centrale verdediger Pantelis Hatzidiakos niet meedoen. De Griek viel uit in de warming-up. "Het gaat iets beter, maar de kans is klein dat hij er morgen bij is", zegt Jansen. Andere centrale verdediger Bruno Martins Indi is er in ieder geval niet bij. Hij is nog niet volledig hersteld van een teenblessure. Woensdag vormden Sam Beukema Aslak Witry het centrale duo. "We zijn aan het kijken of dat een vervolg krijgt, of niet."

Barasi bij A-selectie

Deze week verlengde aanvaller Yusuf Barasi zijn contract. Jansen is daar blij mee. "Fantastisch. Heel blij dat Yusuf inziet dat zijn toekomst bij deze mooie club ligt. Vanuit beide kanten spreekt het vertrouwen uit. Hij heeft het goed gedaan in de jeugd, maar het proces gaat verder om straks een stabiele eredivisie-spits van hem te maken."

AZ - SC Cambuur begint morgenavond om 20.00 uur.

Lees ook

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]