Start van hoofdcontent

Sport

NL
V

Erik ten Hag neemt talent Amourricho van Axel Dongen mee naar topper PSV - Ajax

21 januari 2022, 15.12 uur · Aangepast 21 januari 2022, 22.25 uur · Door Edward Dekker

De pas 17-jarige Amourricho van Axel Dongen is door trainer Erik ten Hag opgenomen in de wedstrijdselectie van Ajax voor de topper van zondag tegen PSV. De Amsterdammers beschikken over een vrijwel fitte ploeg. Mohammed Kudus is nog niet inzetbaar.

Amourricho van Axel Dongen - Pro Shots / Jasper Ruhe

In de aanloop naar de kraker ging het zowel in Eindhoven als in Amsterdam op de persconferentie meer over spelers dan de wedstrijd zelf.

Quote

"Zullen we het over PSV hebben?"

Ajax-trainer Erik ten hag

De namen van Ihattaren, Bergwijn en Tagliafico passeerden de revue. Op de mogelijke komst van de eerste twee wilde Ten Hag niet ingaan. "Ik ga niet in op namen of geruchten. Daar doen we bij Ajax nooit uitspraken over. Pas als iemand speler van Ajax is, kan ik mijn mening geven. Zullen we het over PSV hebben?"

Wat wel duidelijk werd, is dat Ajax niet ten koste van alles een vervanger voor Neres zal aantrekken. Ten Hag: "We hebben ons voorwerk gedaan. Die mogelijkheden zijn we aan het aftasten, maar we hebben ook intern jongens die die vacature kunnen invullen."

Tekst gaat verder onder de video.

Talent

De Tukker noemde daarbij de naam van Daramy, maar ook die van het jeugdige talent Van Axel Dongen. De 17-jarige aanvaller stond gisteravond in het bekerduel tegen Excelsior Maassuis (9-0) in de basis. Afgelopen zondag maakte hij zijn eredivisiedebuut tegen FC Utrecht (0-3).

Ten Hag kiest ervoor de jongeling zondag niet te laten spelen bij Jong Ajax tegen Telstar, maar mee te nemen naar Eindhoven. "Hij heeft de kwaliteiten om de positie van Neres in te vullen ja, maar hij kan ook in de punt uit de voeten."

Vertrek Tagliafico

Dat Tagliafico Ajax graag wil verlaten, begrijpt de trainer. De Argentijn is op het tweede plan geraakt, maar wat Ten Hag betreft, blijft hij. "Ik zal ervoor vechten hem te behouden. Met hem hebben we zeven verdedigers. Als hij gaat, wordt de spoeling dun."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Nico Tagliafico kreeg rood tegen PSV (0-4) - Pro Shots / Jasper Ruhe
Quote

"Ik zal ervoor vechten hem te behouden"

AJAX-TRAINER ERIK TEN HAG

Over tegenstander PSV wilde de trainer van Ajax evenmin al te veel zeggen. "Toppers zijn fantastisch om te spelen. Spelers worden uitgedaagd om op de toppen van hun kunnen te spelen. Maar op de verschillen en overeenkomsten met PSV ga ik niet in. Ik wil op het veld de degens kruisen. Vaak ligt het in dit soort wedstrijden dichtbij elkaar. Wedstrijden worden op details beslist. De vorm van de dag van Ajax was de vorige keer beter."

PSV begint het duel in Eindhoven met een voorsprong van één punt op de ranglijst op Ajax. De aftrap is om 14.30 uur. 

💬 Wil je niets missen van NH Sport?

  • Like onze Facebookpagina of volg ons op Twitter
  • Luister elke vrijdag tussen 19.00 uur en 22.00 uur en zondag tussen 18.00 uur en 19.00 uur naar de sportuitzending op NH Radio
  • Op tv is NH Sport iedere maandag om 17.10 uur te zien en talkshow De Aftrap iedere vrijdag om 17.10 uur en daarna elk uur in de herhaling 
Tikfout gezien? Laat het ons weten via [email protected]